22 Eylül 2015 Salı

Sarimsak Aromali Taze Borulce ve Patates Yemegi "Fagiolini e Patate"


Esimin anneannesi bir paket uzatti ve "dik bu tohumlari, yazin uzun uzun taze borulcelerimiz olacak" dedi. Anneannemizin cok otede denizi goren yaklasik bir hektarlik topragina ilkbaharda yeni tohumlar ektik durduk. 

Sarimsak Aromali Taze Borulce ve Patates Yemegi 
"Fagiolini e Patate"

O tohumlardan biri de iste bu metre metre uzayan, taze borulcelerdi.

 Bu ilkbahar ellerimle tohumlarini ektigim, metre metre uzayan taze borulcelerimiz.

Turkiye'de taze borulcenin en cok salatasi yapilir. Milas'ta domates soslu yemegini de tatmisligim vardi. Bu tarifi, sevgili kayinvalidemden ogrendim, Italya'da, yasadigim bolgede pek meshur.

Tarif son derece kolay. Elbette topraginiza tohumlarini ekip, buyumelerini sabirla bekleyip olgunlastiklarinda tek tek topladiginiz taze borulcelerle bu tarifi hazirladiginizda tadina ve keyfine doyum olmuyor...

Taze borulcelerinizi temizleyip ayikladiktan sonra 6 - 7 santimetre uzunlugunda kirip yikayin.

Patateslerimiz de dag patatesi, bir kac kilometre otemizde, bir tanidigimizin topragindan sevgili kayinbabamin elleriyle toplandi. Sarimsaklarimiz, yine Abruzzo yoresinin en meshur, kirmizi Sulmona sarimsagi. Sulmona, Abruzzo bolgesindeki en guzel sehirlerden biri.

Abruzzo bolgesinin en guzel sehirlerinden biri Sulmona'da tum Italya'da meshur olan kirmizi sarimsaklar yetisir.

Gelelim bu lezzetli tarife:

Sarimsak Aromali Taze Borulce ve Patates Yemegi 
"Fagiolini e Patate"

1/2 kg taze borulce
3 - 4 adet orta boy patates
2 dis sarimsak (disler cok buyukse bir dis yeterli)
4 - 5 yemek kasigi has zeytinyagi
Tuz, Karabiber

Yapilisi
  • Oncelikle patatesleri butun olarak bir tencerede bol su ile kaynatin. Kaynama esnasinda patates suyuna 2 tatli kasigi tuz ekleyin.
  • Bu sirada taze borulcelerinizi ayiklayip iyice yikayin. Yaklasik 6-7 cm uzunlugunda olacak sekilde taze borulcelerinizi kesmek yerine elinizle kirin.
  • Ayri bir tencerede borulcelerinizi de bol suyla haslayin. Kaynama sirasinda suya 1 tatli kasigi (cok dolu olmasin) tuz ilave edin.
  • Pisen patateslerinizi elinizle tutabileceginiz sicakliga geldiginde kabuklarini soyup kup kup dograyin.
  • Bir tavaya has zeytinyagi + pure haline getirdiginiz sarimsaklari koyup, sarimsaklari yakmadan hafif yagda cevirin. 
  • Sarimsak aromali has zeytinyagina once taze borulceleri sonra kup dogradiginiz patatesleri ekleyip karistirin. Tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra ocagin altini kapatip sevdiklerinizle afiyetle paylasabilirsiniz.

Sarimsak Aromali Taze Borulce ve Patates Yemegi 
"Fagiolini e Patate"

AFIYET OLSUN
BUON APPETITO




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails