4 Mart 2014 Salı

Esmer Unlu, Muzlu, Balli, Kajulu, Armutlu, Zencefil ve Tarcinli Kek "Torta con Banana, Pera, Miele, Anacardio, Zenzero e Cannella"


Spinoza'nin kedileri geleneksel Italyan tarzi kahvaltinin ozu olan tatli lezzetlerle her yeni gune baslamayi adet edinmeye basladilar; kocaman bir bardak kahveli sut ve ev yapimi en az bir cesit tatli ile sabahin erken saatlerinde baslayan gunler, bu tatli kahvaltilar sayesinde hep enerjik bir nese icinde gecmekte.

Misir, patates, bugday gibi nisasta bazli hammaddeler kullanilarak kimyasal yolla uretilen glikoz, izoglikoz, fruktoz ve turevlerinden olusan cayimiza, kahvemize kattigimiz beyaz sekeri sofralarindan uzak tutmaya calisan Spinoza, kedileri icin hazirladigi tatlilarda seker yerine BAL kullanmaya basladi. Zaten uzun zamandan beri eve beyaz seker yerine esmer seker alinmakta...

Iste "Esmer Unlu, Muzlu, Balli, Kajulu, Armutlu, Zencefil ve Tarcinli Kek" tarifinde kesinlikle seker kullanilmamistir.

Esmer Unlu, Muzlu, Balli, Kajulu, Armutlu, Zencefil ve Tarcinli Kek 
"Torta con Banana, Pera, Miele, Anacardio, Zenzero e Cannella" 


BIR TAVSIYE
Sayet tatlilari cok sekerli hazirlamaya ve yemeye alisiksaniz, tarifteki bal oranini biraz daha arttirabilir, keki pisirip soguttuktan sonra uzerine az miktarda pudra sekeri ekebilirsiniz.




Esmer Unlu, Muzlu, Balli, Kajulu, Armutlu, Zencefil ve Tarcinli Kek 
"Torta con Banana, Pera, Miele, Anacardio, Zenzero e Cannella" 

2 yumurta
1 kahve fincani zeytinyagi
4 - 5 yemek kasigi bal (ben kekik bali kullandim)
1 kahve fincani sut
1 su bardagi tuzsuz kaju kiriklari (robottan gecirdim)
1 paket baking powder
1 paket vanilya
1,5 adet olgunlasmis muz 
1 adet armut
2 - 2,5 cay kasigi tarcin
2 cay kasigi toz zencefil

YAPILISI

  • Yumurta + bal mikserle iyice karistirin.
  • Karisima yag + sut ekleyip mikserle devam edin.
  • Armutu minik minik kupler halinde, olgun muzu catalla ezip pure halinde ayri bir tabakta hazirlayip tarcin ve zencefille birlikte karisima ekleyin.
  • Kajunun yarisi + baking powder + vanilya + yeteri kadar esmer un ekleyip cok kati olmayan bir kek hamuru elde edin.
  • Kek kalibina hamuru doktukten sonra kajunun kalan kismini + biraz daha tarcin ve zencefil tozu ekip, bir bicak yardimiyla dairesel hareketlerle bu kuru karisimi hamurla butunlestirin. Bu islem, firinda pisim sirasinda kaju kiriklarinin hamur uzerinde yanmamasi icindir.
  • 180 °C'lik onceden isitilmis firinda yaklasik 25 dakika kontrollu bir sekilde pisirin.

AFIYET OLSUN

BUON APPETITO 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails