6 Şubat 2013 Çarşamba

Balkabakli Karanfilli Zencefilli Kurabiyeler "i Biscotti alla Zucca con i Chiodi di Garofano e Zenzero"


Spinoza ve kedileri nihayet upuzun bir tatilden sicak tatli evlerine geri dondu. Tatil boyunca, gunesli gunlerin tadini cikardilar. Spinoza, iki firin tamiri yapti. Kediler, konuk olduklari her mutfagin yine tadini cikardilar. Noelde, Noel babanin dogdugu yer Demre'deydiler. Yeniyilda Ege'nin Incisi'nde...
Tatil hikayeleri hic bitmesin ama simdilik anlatmaya kucuk bir ara.


Burada her yerde karnaval telasi basladi. Bu sene 7 Subat'ta baslayip 12 Subat'a kadar devam edecek olan karnavaldan sonra 40 gunluk perhiz (la Quaresima) donemine giriliyor. Hayvansal gidalarin tuketilmedigi bu 40 gun sonrasinda ise paskalya (La Pasqua) kutlaniyor. 

Spinoza'nin evinde kutlamalar hic bitmez. Her uyanilan sabah bir senliktir bu evde. Bu haftanin kutlamasi simdi tam mevsimi olan balkabagi ile yapilmis kurabiyelerle yapiliyor. 

Balkabakli Karanfilli Zencefilli Kurabiyeler 
"i Biscotti alla Zucca con i Chiodi di Garofano e Zenzero"

Tarifi gormek icin buraya tiklayiniz.

Balkabakli Karanfilli Zencefilli Kurabiyeler 
"i Biscotti alla Zucca con i Chiodi di Garofano e Zenzero"

1 yumurta
1 paket baking powder
1 paket vanilya
1/2 su bardagi nisasta
100 gr. yumusak tereyagi
1 komposto tabagi kucuk kupler halinde dogranmis balkabagi
1/2 su bardagi esmer seker
1,5 cay kasigi zencefil tozu
5-6 adet karanfil
Aldigi kadar un

Yapilisi
  • Minik kupler halinde dogradiginiz balkabaklarina 1/2 su bardagi sekeri ekleyip bir gece bekletin.
  • Ertesi gun sekerin icinde yumusayan balkabaklarini sekerle birlikte bir tencerede 10-15 dakika kaynatin ve sogutun.
  • Derince bir kapta tereyag + nisasta + baking powder + yumurta + yeteri kadar un ile iyice yogurun. Sekerli balkabaklarini + toz zencefili + vanilyayi + havanda toz haline getirdiginiz karanfili ilave edip yine un ekleyerek yogurma islemine devam edin.
  • Cevizden buyuk toplar halinde tepsiye sekillendirip onceden isitilmis 180 °C firinda 20-25 dakika kontrollu bir sekilde pisirin.
AFIYET OLSUN
BUON APPETITO


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails