25 Mayıs 2012 Cuma

Ispanakli, Yumurtali, Taze Soganli Corba "Zuppa di Spinaci, Cipolletti e Uova"


Bazen insanin cani aksam yemegi vaktinde 
hicbir sey yemek istemez. 
Havalarin bir gunesli, bir yagmurlu olusu gibi, 
mevsim degisiklikleri sirasinda nedense 
insanin da huyu, aliskanliklari degisir. 
Iste bugun, sizin icin o gunlerden biriyse en guzel tavsiye, 
yaninda kitir bir, iki dilim odun atesinde pismis tahilli ekmek ile servis edebileceginiz Ispanakli, Yumurtali, Taze Soganli Corba olabilir.

Ispanakli, Yumurtali, Taze Soganli Corba 
"Zuppa di Spinaci, Cipolletti e Uova" 
Ustelik bu corba yalnizca 80 kalori!
Iste tarif:

24 Mayıs 2012 Perşembe

Italya'da Hic Sarap Kantinlerini Ziyaret Ettiniz mi? "Cantine Aperte 2012"


Italya'ya seyahat edenler, orada yasayan Turkler, Italya'da en lezzetli saraplarin icildigini bilir. 
Italya'ya geldiginizde aceleniz olmamali; keyifle tadini cikarmalisiniz bulundugunuz sehrin. 
                        Burada her sehrin uzumle veya zeytinle ilgili bir gecmisi, bir hikayesi vardir. 

                                        Abruzzo'da Agustos ve Ciavolich Sarap Mahzeni

Italya'da uzun bir tren seyahati veya aracinizla iki sehir arasindaki dingin yolculuk sirasinda

23 Mayıs 2012 Çarşamba

After Eight Keki "Torta After Eight"


Doga deyince akla renkli ciceklerden once "yemyesil" agaclar, daglar, tarlalar gelir; 
doga deyince bazen mavi de gelir akla, ucsuz bucaksiz deniz...
Dogayla basbasa kalindiginda iste o yesil ve mavi ferahlatir sizi, keyfiniz yerine gelir hemen...

"Keyif"in rengi yesildir aslinda. 
Kokusu da naneye benzer.

After Eight Keki 
"Torta After Eight" 
Spinoza'nin kedileri keyiflerinin tadini bu kez yesil renkli, nane lezzetli, hindistan cevizli, cikolata kapli, badem suslu 
AFTER EIGHT* KEKI ile cikariyorlar.

Iste tarif:

16 Mayıs 2012 Çarşamba

Bodrum'dan KOS Seyahati


Aslinda seyahatimiz Nisan ayi sonunda Bodrum'dan degil; Roma'dan basladi. Roma'dan Kos Adasi'na geldigimizde ilk gun Bodrum'a gecmek icin gec kalmistik. O yuzden bir gece Kos'ta konakladik.

 Kos Kalesi'nden Marina Gorunusu

Kos-Bodrum arasi calisan  Turk Gemi/Feribot firmalari genellikle gunubirlik seyahatlar icin gunduz

15 Mayıs 2012 Salı

Taze Domates Soslu Feslegen Kokulu Ispanakli Hindibali Peynirli Ravioli "Ravioli Ricotta e Spinaci e Cicoria con Il Profumo di Basilico e Pomodoro Fresco"



Ilkbaharin o taze kokusunu ve lezzetini hissettiren bir tarif daha: Makarna Dolmasi da diyebilecegimiz 
tipik Italyan Mutfaginin vazgecilmez lezzeti: 
Ravioli.
Spinoza'nin kedileri bu kez iki renkli ravioli ile hem masalarini senlendirdi; hem de taze domatesli sos ve saksida yeni yetistirmeye basladiklari feslegenin ilk yapraklarinin ferah kokusu ile lezzetli bir aksam yemegi ziyafeti cekti.

Taze Domates Soslu Feslegen Kokulu Ispanakli Hindibali Peynirli Ravioli 
"Ravioli Ricotta e Spinaci e Cicoria con Il Profumo di Basilico e Pomodoro Fresco"

Elbette bir kadeh kirmizi sarap esliginde...
Iste Taze Domates Soslu Feslegen Kokulu Ispanakli Peynirli Iki Renkli Ravioli tarifi:

5 Mayıs 2012 Cumartesi

Bademli Kakaolu Puf Kek "Torta al cacao con mandorle"


Pazar kahvaltisi sanirim dunyanin her yerinde, 
hayattaki en keyifli anlardan biridir. 
Hele ki icilen bir fincan sutlu kahvenin yaninda en sevdiginiz lezzetler size eslik ediyor ise...

 Bademli Kakaolu Puf Kek 
"Torta al cacao con mandorle"

Spinoza yine mirnav kedileri icin kollari sivadi; 
bu kez bahar lezzetli, bademli, kakaolu puf bir kek yaratti.

Iste tarif;

4 Mayıs 2012 Cuma

Taze Baklali Taze Domatesli Makarna "Pasta con Fave Fresche e Pomodoro"


Bu bir ilkbahar tarifi. 
Ilkbahari masanizda sevdiklerinizle karsilamanin en guzel yolu, 
yeni yeni canlanan topraklarda yetisen 
taze sebzelerle pisirilen bir yeni tarif: 
TAZE BAKLALI TAZE DOMATESLI MAKARNA.

Taze Baklali Taze Domatesli Makarna 
"Pasta con Fave Fresche e Pomodoro"

Italya'da ozellikle Roma'da
Romalilarin ilkbaharda en sevdikleri sey 
PECORINO (koyun peyniri) ile FAVE (taze bakla) yemektir. Yaninda da kirmizi sarap elbette! 
Taze baklayi pisirmeden, 
kabuklari o an masada temizlendikten sonra , 
cig olarak yenen baklaya, 
uzerine zeytinyagi ve tuz gezdirilmis bir dilim taze ekmek, 
biraz PECORINO 
ve 
bir bardak kirmizi sarap eslik ettiginde 
Italyanlar icin ILKBAHAR gelmis demektir!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails