15 Mayıs 2012 Salı

Taze Domates Soslu Feslegen Kokulu Ispanakli Hindibali Peynirli Ravioli "Ravioli Ricotta e Spinaci e Cicoria con Il Profumo di Basilico e Pomodoro Fresco"



Ilkbaharin o taze kokusunu ve lezzetini hissettiren bir tarif daha: Makarna Dolmasi da diyebilecegimiz 
tipik Italyan Mutfaginin vazgecilmez lezzeti: 
Ravioli.
Spinoza'nin kedileri bu kez iki renkli ravioli ile hem masalarini senlendirdi; hem de taze domatesli sos ve saksida yeni yetistirmeye basladiklari feslegenin ilk yapraklarinin ferah kokusu ile lezzetli bir aksam yemegi ziyafeti cekti.

Taze Domates Soslu Feslegen Kokulu Ispanakli Hindibali Peynirli Ravioli 
"Ravioli Ricotta e Spinaci e Cicoria con Il Profumo di Basilico e Pomodoro Fresco"

Elbette bir kadeh kirmizi sarap esliginde...
Iste Taze Domates Soslu Feslegen Kokulu Ispanakli Peynirli Iki Renkli Ravioli tarifi:


Taze Domates Soslu Feslegen Kokulu Ispanakli Hindibali Peynirli Ravioli 
"Ravioli Ricotta e Spinaci e Cicoria con Il Profumo di Basilico e Pomodoro Fresco" 
3 kisilik (per 3)
beyaz Ravioli icin:
100 gr. bugday unu (Italya'da "Farina Grano Duro" olarak biliniyor)
1 yumurta
biraz tuz
biraz zeytinyagi (extra vergine)

yesil Ravioli icin:
100 gr. normal un (Italya'da "Farina 00" olarak biliniyor)
1 yumurta
biraz tuz
biraz zeytinyagi (extra vergine)
1 yemek kasigi haslanmis, suyu suzulmus, ince kesilmis ispanak

Ic malzemesi icin:
1/4 kg. ispanak
1/4 kg. hindiba
200 gr. tuzsuz lor peyniri (Italya'da koyun sutu ile yapilmis "Ricotta" peyniri kullanabilirsiniz)
1 yemek kasigi Parmigiano Reggiano*
1 tatli kasigi rendelenmis muskat
tuz, karabiber

Domates Sosu icin:
1/4 kg. minik taze domatesler
1/2 kg rendelenmis domates
8-10 taze feslegen yapragi
3-4 yemek kasigi zeytinyagi (extra vergine)
1 kucuk sogan
1 dis sarimsak
tuz

* Parmigiano Reggiano: Protein, mineral, vitamin zengini aylarca raflarda eskitilen inek sutu ile yapilan Italya'da Parma Bolgesi civarinda inek sutu ile yapilan koruma altina alinmis (D.O.P.) cok degerli bir peynir turu.

D.O.P. (Ismi, Markasi Korumaya Alinmis Urun) Parmigiano Reggiano
YAPILISI
  • Iki renkli ravioliyi hazirlamak icin, yukaridaki malzemeleri ayri ayri bir araya getirerek iki renkli yaklasik 1 avuc buyuklugunde biri yesil, biri sarimsi iki renkli hamur elde edin. Bu hamurlari 10'ar dakika yogurduktan sonra, plastik bir posetin icinde 30 dakika kadar dinlendirmeye birakin.
 
  Yesil Ravioli icin Un + Yumurta +Zeytinyagi + Ispanak Karisimi
  • Ispanak eklediginiz yesil hamurunuz, digerine nazaran daha yumusak olacaktir.

  • Dinlendirme sirasinda, hindiba ve ispanaklarinizi bol suda yeterince hasladiktan sonra, sularini suzup ince ince dilimleyin.
  • Hazirladiginiz hindiba ve ispanak karisimini, tatli lor peyniri + muskat rendesi + tuz + karabiber ile iyice krema haline gelene kadar karistirarak raviolinizin ic malzemesini hazirlayin.

  • 30 dakika dinlenen hamurlarinizi 5 dakika kadar yeniden yogurup 0,5 cm kalinliginda (olabildigince ince) acip, ic malzemelerden 1 tatli kasigi koyup ozel ravioli bicagi (rotella) ile hamur kenarlarini kesip unladiginiz tepsiye (aksi taktirde ravioliler tepsiye yapisir) koyup uzerine kurumamalari icin temiz bir mutfak bezi ortun.
  • Sos icin, bir tavada isinan zeytinyagina once ince ince kestiginiz sogani ve sarimsak ezecegi ile ezdiginiz 1 dis sarimsagi rengi degismeden birkac dakika kavurun. Daha sonra rendelenmis domates sosunu ilave edip birkac dakika daha kavurmaya devam edin.

  • Raviolileri haslamak icin derince bir tencerede bol su kaynatin. Kaynayan suya 1 tatli kasigi "kaya tuzu" atip sarimsi raviolileri once, 1-2 dakika sonra da yesil raviolileri suya atip 10 dakika kadar haslayin.
  • Bu islem sirasinda sos tavasina 4'e boldugunuz minik domatesleri ve feslegen yapraklarini (keserek) ilave edin.

  • Haslanan raviolileri, sos tavasina alip sos ile birlikte 1-2 dakika cevirip tabaklara servis edebilirsiniz.
 Taze Domates Soslu Feslegen Kokulu Ispanakli Hindibali Peynirli Ravioli 
"Ravioli Ricotta e Spinaci e Cicoria con Il Profumo di Basilico e Pomodoro Fresco"

Kucuk Bir Tavsiye:
Uzerine 1-2 yaprak feslegen ve biraz Parmigiano Reggiano turu peynir de rendelerseniz tadina doyum olmayan ozel bir aksam yemegi sunumu gerceklestirebilirsiniz.
AFIYET OLSUN
BUON APPETITO


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails