29 Ekim 2010 Cuma

Fume Edilmis Somon Balikli Makarna "Pasta al Salmone Affumicato"

Alisik olmadigimiz lezzetler bazen bir araya geldiginde, yemesine doyum olmaz; hatta "yeme de yaninda yat" der, kocaman bir tabak yesek de doymayiz. 

Iste bu tarif, Spinoza'nin Kedileri icin bu anlami tasiyor.

Denemenizi tavsiye ediyorum; mutfakta harcayacaginiz kisa bir zaman sonrasinda, sevdiklerinizle birlikte ozel soslu, lezzetli bir makarna yemis olacaksiniz.

Iste Tarif


Fume Edilmis Somon Balikli Makarna 
"Pasta al Salmone Affumicato"
  • 400 gr kelebek makarna
  • Bir tatli kasigi iri tuz (makarna suyu icin)
  • 200 gr. fume edilmis somon baligi
  • 100 gr. krema
  • 1 orta boy sogan
  • 2 yemek kasigi zeytin yagi
  • 10-15 gr. tereyagi
  • tuz, taze cekilmis karabiber
  • maydanoz
Yapilisi
  • Bir tavada, zeytinyagi ve tereyagini  erittikten sonra, ince ince dogradiginiz soganlari o yagda kavurun.
  • Bu arada makarna icin ayri bir tencerede bol su kaynatin.
  • Kavrulan soganlara fume edilmis somon dilimlerini, tuz ve karabiberi ilave edip biraz daha kavurun. 
  • Ardindan kremayi ekleyip, somonu kremayla beraber karistirdiktan sonra, maydanozu ekleyin ve ocagi kapatip, makarnanin haslanmasini bekleyin.
  • Kaynayan makarna suyuna, bir miktar iri tuz ve 400 gr. makarnayi ilave edin ve makarna paketi uzerindeki sure kadar haslayin.
  • Haslanan makarnayi suzup, tavadaki kremali ve maydanozlu somon baligi karisimina ekleyip, ocakta biraz daha karistirarak pisirin.
  • Taze cekilmis karabiber ile servis yapin.
Afiyet Olsun!!!
Buon Appetito!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails